Alergia în România - de ce apare și cum se tratează

Distribuie articolul pe:

Alergiile sunt printre cele mai des întâlnite afecțiuni. Ele sunt reacții de hipersensibilitate ale corpului nostru și au cauze diverse. Se pot instala atunci când o persoană intră în contact cu diverse substanțe la care organismul răspunde cu o reacție. Când avem alergie la un anumit lucru și intrăm în contact cu alergenul, corpul nostru produce o serie de anticorpi, numiți imunoglobulina E, care semnalează și activează sistemul imunitar. Reacția alergică poate fi ușoară sau severă, în funcție de organism, relatează specialiștii worldallery.org

Alergia poate fi de mai multe tipuri: alergie la polen, alergie la acarieni, la animale, alergie la diverse alimente sau alergie la medicamente etc. Deși tipologia acestor afecțiuni este vastă, în România se observă de la an la an o intensificare a alergiilor sezoniere. 

Alergia în România – cum apare și cum se tratează

România face parte din țările cu un climat extrem de imprevizibil, având 4 anotimpuri, cu diferențe de temperatură sesizabile de la sezon la sezon. În acest context, unele persoane au dezvoltat o alergie sezonieră. Acest tip de alergie în România poate apărea atunci când o persoană sensibilă la diferențele de temperatură se expune mediului exterior în momentul trecerii de la un anotimp la altul. Iar acest lucru nu se întâmplă doar în România, ci la nivel global. 

Spre exemplu, un studiu realizat de AAFA.org, o organizație care se ocupă de cercetarea alergiilor și tratamentelor pentru alergii, arată că în momentul instalării sezonului cald, deoarece corpul e obișnuit de o perioadă îndelungată cu temperaturile mai scăzute ale iernii, acum poate avea o reacție ușoară de disconfort la razele soarelui sau la temperaturile mai ridicate. 

În SUA, 25 de milioane de americani sunt afectați anual de așa numitele alergii de primăvară, conform studiilor.  

Cum se tratează alergiile? 

Există două modalități de tratare a alergiei. Orice tip de alergie se poate trata fie pe cale medicamentoasă, fie prin tratament etiologic. Prima variantă presupune administrarea unor medicamente și tratamente specifice care să înlăture reacția alergică sau să-i diminueze efectele. Tratamentul etiologic este o modalitate de prevenție și tratarea care adresează cauza și nu efectele.  

Medicamente recomandate pentru tratarea alergiilor în România   

Deoarece alergiile sunt de cele mai multe ori reacții ușoare de disconfort și nu creează complicații, medicamentele care se administrează fac parte din categoria anti-inflamatorii. Uneori se pot prescrie și medicamente antialergice.

Este indicat să utilizăm cât mai mult soluții naturale, prin care să nu urmărim doar controlul afecțiunii, ci să echilibrăm sistemul imunitar, acestea să ne ofere o modalitate de a trata cauza, nu doar efectele. De aceea, alergia în România, dar și în întreaga lume, este tratată de foarte multe ori cu produse homeopatice, bazate pe plante. 

Tratarea alergiei cu produse homeopatice este deseori întâlnită deoarece aceste medicamente pentru alergie sunt o alternativă sănătoasă, calitativă și sigură la medicația clasică. Mai multe studii, unele publicate chiar în reviste medicale cu impact, au arătat eficiența homeopatiei în tratarea pacienților alergici. 

Spre exemplu, pentru un sistem imunitar mai puternic, pentru a ameliora stările de oboseală și pentru a te simți în formă, capsulele CURAZYNK sunt un supliment alimentar care ajută organismul. Aceste capsule suplinesc lipsa zincului din organism, aceasta fiind o problemă frecvent întâlnită și la copii, la fel ca alergiile. Dar și adulții se pot confrunta cu această problemă, care determină slăbirea sistemului imunitar. Iar un sistem imunitar slab poate face loc alergiilor să apară mai frecvent. 

De asemenea, pentru schimbarea de temperatură și pentru protecția solară (o cauză frecventă a apariției alergiilor) putem folosi gelul COMBUDORON, care se dovedește eficient și împotriva înțepăturilor de insecte (o altă cauză frecventă a alergiilor în România). 

Alte produse de calitate pe care le putem utiliza împotriva alergiilor solare sau a alergiilor produse de înțepăturile de insecte:

  • Loțiunea DAYLONG kids – special creată pentru copiii. Orice proaspătă mămică ar trebui să aibă acest produs în trusa de vacanță. Această loțiune poate feri pielea delicată a copilului de razele UVA și UVB. Loțiunea este naturală, nu conține parfum sau conservanți, fiind perfectă pentru pielea micuților. 
  • CETAPHIL – loțiunea lipozomală de plajă - Această loțiune este perfectă pentru pielea sensibilă, predispusă alergiilor, având factor de protecție SPF 50+. Este îmbogățită cu Aloe Vera și cu Vitamina E, esențiale pentru protecția pielii, fiind naturală, fără conservanți și emulgatori de parfum. 

Un alt tip de alergie care este întâlnită destul de des este alergia la praf. Aceasta afectează de multe ori ochii, făcându-ne să lăcrimăm. Pentru protejarea ochilor în cazul iritațiilor oculare provocate de alergeni, putem utiliza GENCYDO – picături pentru ochi de la EUMED. Acestea se administrează în sacul conjunctival, iar substanța activă din acest produs este unul dintre agenții terapeutici principali din medicina antroposofică. 

Avantajele acestor tratamente pentru alergie propuse de EUMED

Marele avantaj al acestor produse este faptul că pot fi comandate online, iar în doar câteva zile acestea ajung la tine. EUmed.ro valorifică la maxim timpul tău. Înțelegem cât de importantă este implicarea ta în proiectele de zi cu zi, fie de natură personală sau profesională. Poate ai de gestionat o echipă, ai o afacere proprie sau poate ești părinte iar bunăstarea copilului îți ocupă tot timpul. Astfel, timpul de căutare a unor remedii de calitate, de încredere, sigure pentru tine și cei dragi, este limitat. 

Tocmai de aceea, EUmed face tot posibilul pentru a-ți aduce aproape toate aceste produse. Ele reprezintă o alternativă naturală, sănătoasă și calitativă de a te îngriji și a diminua expunerea la factorii de risc de zi cu zi. Toate tratamentele sunt testate și fac parte dintr-o gamă de produse cu tradiție, farmacia germană EUmed având decenii de cercetare în spatele fiecărui produs. 

Suntem recunoscuți pentru realizarea și distribuirea produselor homeopatice de calitate. Iar acum, îți putem aduce produsele preferate acasă, fără niciun efort. Fiecare tratament pentru alergia ta sau a copilului tău este la un click distanță.  

Comandă online pe EUMED.ro produsele antialergice de care ai nevoie!  

Pentru mai multe detalii puteți consulta și secțiunile de plată și costuri de transport. Iar pentru orice alte detalii, putem fi contactați oricând iar colegii noștri vă stau la dispoziție cu orice informație.

 

Citește și:

Tusea la adulți și copii - tipuri și tratament

Alergia - informații utile

 

Distribuie articolul pe:

Produse menționate în acest articol

Tablete pentru imunitate CURAZINK

Tablete pentru imunitate CURAZINK

combudoron

Gel pentru arsuri COMBUDORON

daylong

Protecție solară 50+ pentru copii DAYLONG

Loțiune lipozomală cu SPF 50+ CETAPHIL

Loțiune lipozomală cu SPF 50+ CETAPHIL

gencydo

Picături de ochi GENCYDO 0,1%