Alergii de primavara: cum sa le depistezi si sa le tratezi in mod eficient

Distribuie articolul pe:

  Primăvara este un anotimp minunat, caracterizat de temperaturi mai ridicate, zile mai lungi și natura care își reia frumusețea. Cu toate acestea, pentru persoanele care suferă de alergii, această perioadă poate fi dificilă și epuizantă. Polenul poate declanșa simptome alergice neplăcute, precum strănutul, lăcrimarea ochilor, congestia nazală și mâncărimea pielii. Totodată, alergiile de primăvară pot afecta calitatea somnului și capacitatea de concentrare.

Descoperă în continuarea acestui articol acum să depistezi și să tratezi eficient alergiile de primăvară, astfel încât să te poți bucura pe deplin de frumusețea acestui sezon.

Care sunt cauzele alergiilor de primăvară?

Alergiile de primăvară sunt cauzate în principal de polenul plantelor care încep să înflorească în această perioadă a anului. Polenul este eliberat în aer de către plantele care produc flori, cum ar fi copacii, iarba și florile, fiind singura lor modalitate de reproducere. Când acesta ajunge în contact cu nasul, ochii, plămânii sau pielea unei persoane alergice, sistemul imunitar declanșează o reacție de apărare. În timpul acestei reacții, celulele sistemului imunitar eliberează o substanță numită histamină, care poate provoca simptomele neplăcute ale alergiilor.

Aceste simptome sunt răspunsul organismului la prezența polenului alergen, iar intensitatea lor poate varia în funcție de sensibilitatea fiecărei persoane. Principalii alergeni de primăvară sunt polenul de copaci și sporii de mucegai.

Printre copacii care declanșează cele mai multe alergii de primăvară se află frasinul alb, salcia, plopul, ulmul, arțarul, mesteacănul, nucul și dudul. În ceea ce privește alergiile cauzate de sporii de mucegai, acestea se intensifică în zilele ploioase.

Cum depistezi alergiile de primăvară?

Alergiile de primăvară se manifestă mai intens în zilele cu vânt puternic, deoarece acesta răspândește polenul. Printre cele mai frecvente simptome se numără:

 • Strănutul;
 • Mâncărimea, roșeața și lăcrimarea ochilor;
 • Mâncărimea la nivelul nasului și al gâtului;
 • Tusea care se accentuează noaptea si dimineața;
 • Rinoreea și congestia nazală;
 • Cearcănele;
 • Iritabilitatea și dificultățile de concentrare;
 • Dificultățile de respirație cauzate de obstrucția nazală.

Utilizarea antihistaminicelor pentru tratarea alergiilor de primăvară

Antihistaminicele sunt recomandate pentru tratarea alergiilor de primăvară deoarece ele ajută la blocarea efectelor histaminei. Prin urmare, aceste medicamente ameliorează simptomele alergice. Printre cele mai eficiente antihistaminice se află următoarele:

 • ALLEGRA Allergietabletten 20 mg Tabletten

ALLEGRA Allergietabletten 20 mg Tabletten este un produs antihistaminic, conceput pe bază ingredientului activ bilastină, care tratează eficient simptomele legate de alergii, precum strănutul, lăcrimarea ochilor, mâncărimea și rinoreea. Acesta poate fi utilizat pentru diferite alergii, inclusiv alergia la polen, acarieni, părul animalelor, mucegai sau urticarie.

Comprimatele Allegra acționează rapid, oferind ușurare în 30-60 de minute de la administrare. În plus, bilastina nu afectează centrul de somn, ceea ce înseamnă că nu cauzează somnolență și oboseală, așa cum se întâmplă cu alte antihistaminice. De aceea, ele sunt o alegere potrivită printre persoanele care trebuie să fie active și concentrate la locul de muncă sau în activitățile de zi cu zi.

 • LORANOPRO 5 mg Filmtabletten

LORANOPRO 5 mg Filmtabletten este un produs eficient în reducerea simptomelor alergice asociate cu alergiile de primăvară. Acesta conține ingredientul activ numit loratadină, care ajută la blocarea rapidă a histaminei în organism.

Prin urmare, administrarea lui permite reducerea simptomelor alergice și îmbunătățirea calității vieții la persoanele care se confruntă cu alergiile de primăvară.

 • CETIDEX 10 mg comprimate filmate

CETIDEX 10 mg comprimate filmate este un antihistaminic pe baza de cetirizină, care acționează eficient în tratarea alergiilor. Efectul pe care îl oferă acest produs este unul rapid și de lungă durată, întrucât inhibă acțiunea histaminei și îmbunătățește astfel calitatea vieții pacienților cu alergii de primăvară.

 • CETIRIZIN AbZ 10 mg Filmtabletten

CETIRIZIN AbZ 10 mg Filmtabletten este un alt produs cu cetirizină, ingredient activ care oferă rapid ameliorarea mâncărimii ochilor și a rinoreei. Cu doar un comprimat pe zi și un efect de până la 24 de ore, acesta este o alegere excelentă pentru ameliorarea simptomelor alergiilor de primăvară. De asemenea, produsul este un medicament eficient pentru tratarea urticariei cronice. Un alt produs pe bază de cetirizină este CETIRIZIN AL 10 mg Filmtabletten, care contribuie, de asemenea, la combaterea reacțiilor alergice.

 • ZYRTEC Tablete filmate

Cetiridina este prezentă, totodată, în produsul ZYRTEC Tablete filmate, care contribuie la ameliorarea simptomelor nazale și oculare cauzate de rinita alergică sezonieră și perenă. De asemenea, acesta poate fi utilizat și pentru a trata urticaria cronică.

 • LORANO akut Tabletten

LORANO akut Tabletten conține loratadină, care ajută la ameliorarea simptomelor alergice cu un singur comprimat pe zi. Acesta este bine tolerat de organism și nu provoacă oboseală, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care au nevoie să fie alerți și concentrați pe durata întregii zile.

Totodată, el este un produs potrivit pentru adulți și copii cu vârsta de peste 2 ani și este disponibil fără prescripție medicală.

Remedii naturale homeopatice eficiente în tratarea alergiilor de primăvară

Homeopatia vine în sprijinul persoanelor cu alergii prin remediile eficiente în tratarea acestora, printre care se află următoarele:

 • HEUSCHNUPFENMITTEL DHU Remediu împotriva alergiilor

HEUSCHNUPFENMITTEL DHU Remediu împotriva alergiilor conține o combinație de ingrediente active naturale care ajută la ameliorarea tuturor simptomelor alergiilor, precum strănutul, congestia nazală, mâncărimea ochilor și nasului, tusea și iritația gâtului. Ingrediente precum Galphimia glauca, Luffa operculata și histaminum sunt cunoscute pentru proprietățile lor antialergice și antiinflamatorii.

Totodată, acesta poate fi administrat și de către copiii cu vârsta de peste 6 ani, fiind astfel o alegere sigură și naturală pentru întreaga familie.

 • HEUSCHNUPFEN Weliplex S Mischung

HEUSCHNUPFEN Weliplex S Mischung este un tratament homeopatic recomandat pentru a ameliora simptomele rinitei alergice, precum strănutul, congestia nazală, secreția nazală, mâncărimea ochilor și a nasului și arsurile oculare.

Acesta este deosebit de util în tratarea alergiilor de primăvară, deoarece reglează sistemul imunitar și combate inflamația. Totodată, el este un produs ușor de utilizat, fiind disponibil sub formă de picături.

 • HEUSCHNUPFENMITTEL Dreluso Tabletten

HEUSCHNUPFENMITTEL Dreluso Tabletten este un produs homeopatic care conține Luffa operculata în potența D4. Acest remediu a fost dovedit a fi eficient în tratarea afecțiunilor tractului respirator superior, în special în reducerea hipersecreției în rinita alergică. De asemenea, el ajută la ameliorarea strănutului și a mâncărimilor neplăcute asociate cu alergiile de primăvară.

În plus, Dreluso poate fi folosit pentru a trata simptomele cauzate de alte afecțiuni ale tractului respirator superior, cum ar fi sinuzita și rinitele cronice.

 • CONTRALLERGIA Hevert Heuschnupfentabletten

CONTRALLERGIA Hevert Heuschnupfentabletten conține o combinație de ingrediente active eficiente în reducerea reacțiilor alergice, precum Galphimia glauca, Apis, Potasiu bichromicum, Marum verum și Verbascum. Acestea reduc simptomele rinitei alergice și întăresc sistemul imunitar, astfel încât să devină mai puternic în lupta împotriva alergenilor.

 

Sprayuri și inhalatoare recomandate pentru ameliorarea simptomelor alergice

O altă modalitate prin care poți gestiona simptomele produse de alergiile de primăvară este utilizarea sprayurilor și a medicamentelor inhalatoare. În farmacia online EUmed găsești următoarele produse care îți pot fi de ajutor:

 • RATIOALLERG Heuschnupfenspray

RATIOALLERG Heuschnupfenspray este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomatic al alergiilor de primăvară. Acesta conține un corticosteroid numit dipropionatul de beclometazonă, care ajută la reducerea inflamației și a congestiei nazale. De asemenea, produsul contribuie la ameliorarea mâncărimii și a strănutului, ameliorând astfel simptomele neplăcute ale alergiilor de primăvară.

 • VIVIDRIN Mometason Heuschn.Nspr.50μg/Sp. 140SprSt.

VIVIDRIN Mometason Heuschn.Nspr.50μg/Sp. 140SprSt. este un spray nazal ce conține furoat de mometazonă. Acesta ajută la reducerea inflamației și la ameliorarea simptomelor asociate cu alergiile de primăvară. Prin urmare, produsul este de ajutor persoanelor care se confruntă cu rinită alergică, precum nasul înfundat, secreția nazală și mâncărime.

 • MOMETASON beta Heuschnupfenspray 50μg/Sp.140 Sp.St

MOMETASON beta Heuschnupfenspray 50μg/Sp.140 Sp.St este un alt spray nazal pe bază de furoat de mometazonă. Acesta este recomandat pentru a reduce inflamația, strănutul și mâncărimea, dar și pentru a ameliora congestia nazală.

 • LIPONASAL Heuschnupfen Nasenspray

LIPONASAL Heuschnupfen Nasenspray un spray nazal inovator destinat ameliorării simptomelor alergiilor de primăvară. Acesta este folosit, de asemenea, pentru hidratarea și îngrijirea mucoasei nazale și ajută la accelerarea vindecării în cazul iritației și inflamației acesteia.

Principalul ingredient activ al produsului este mentolul, care are un efect răcoritor și revigorant asupra mucoasei nazale. Acesta ajută la reducerea inflamației, a congestiei nazale și a altor simptome neplăcute ale alergiilor sezoniere.

 • BECLOMETASON-ratiopharm 100 μg Nasenspray

BECLOMETASON-ratiopharm 100 μg Nasenspray este un medicament utilizat în principal pentru prevenirea și tratamentul rinitei alergice sezoniere, dar și pentru tratamentul rinitei alergice persistente la pacienții care nu răspund suficient de bine la alte tratamente. Acesta favorizează ameliorarea simptomelor, precum rinoreea sau congestia nazală.

 

 • VENTOLAIR mite 50 μg 200 Hub Dosieraerosol

VENTOLAIR mite 50 μg 200 Hub Dosieraerosol este un medicament cu inhalare care conține dipropionat de beclometazonă ca ingredient activ. Acesta este utilizat pentru a reduce inflamația căilor respiratorii, cum ar fi în cazul astmului bronșic sau al alergiilor de primăvară. Dipropionatul de beclometazonă acționează prin inhibarea formării de mucus, promovarea transportului mucusului și inhibarea acumulării de apă în țesutul bronhiilor.

 • ALLERGODIL akut Duo 4ml AT akut/10ml NS akut

ALLERGODIL akut Duo 4ml AT akut/10ml NS akut este un produs eficient și ușor de utilizat în tratarea simptomelor alergice. Acesta reduce rapid senzația de mâncărime la nivelul nasului și al ochilor, oferind un efect de lungă durată, ceea ce înseamnă că poți utiliza produsul doar de două ori pe zi, fără a fi nevoie să-l reaplici frecvent.

Alergiile de primăvară pot fi o sursă de disconfort pentru multe persoane. Cu toate acestea, există o gamă largă de tratamente și măsuri de prevenire disponibile, care contribuie la ameliorarea simptomele, pentru a te bucura pe deplin de această frumoasă perioadă a anului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul pe: