Îngrijirea bebelușilor – remedii pentru iritații, piele uscată și colici

EUMED 12.04.2021 20:37:00 #afectiuni copii

Distribuie articolul pe:

Să fii părinte nu este întotdeauna ușor, dar cu siguranță este plăcut. Toți părinții ar face orice pentru copiii lor și pentru bunăstarea acestora.

Iar dacă întrebi un părinte care este cel mai important rol din viața sa, cu siguranță va răspunde că rolul său este să aibă grijă de copil, pentru ca acesta să fie bine.

Însă, îngrijirea bebelușilor poate fi o provocare din multe puncte de vedere. Încă de la naștere ne putem aștepta la surprize din partea nou-născutului.

Primele săptămâni acasă cu bebelușul nu sunt nici pe departe ușoare. Să ai grijă de un bebeluș implică atenție și e necesar să ai foarte multă răbdare.

Din păcate, bebelușul nu se poate exprima și nu poate spune ce-l doare, părinții fiind nevoiți să își dea seama după starea generală ce are copilul și să reacționeze rapid, așa încât situația să nu se agraveze.

3 dintre cele mai des întâlnite probleme în îngrijirea bebelușilor

De cele mai multe ori, bebelușii dezvoltă diferite complicații medicale de la factorii externi și de mediu. Printre cele mai des întâlnite probleme sunt însă iritațiile datorate scutecelor.

1. Iritația pielii la bebeluși – problema numărul unu

Atunci când apare o iritație pe piele la bebeluși acest lucru este este vizibil. Tocmai de aceea, părinții pot recurge imediat la o soluție pentru a calma nou-născutul. O bună modalitate de a rezolva această problemă este să apelăm la soluții naturale: creme și uleiuri care calmează pielea uscată la bebeluși sau pielea iritată.

Există o mulțime de creme și tratamente pentru copii în cazul iritațiilor. Un bun exemplu este crema protectivă pentru bebeluși, produsă de Weleda pe care o puteți găsi pe site-ul nostru.

Tot de la același producător putem utiliza și săpunul sau gelul de duș cu gălbenele. Aceste produse de îngrijire oferă pielii bebelușului protecție, datorită extractelor naturale și formulelor homeopate, bazate pe plante și soluții naturale, calitative.

Fiecare părinte interesat de îngrijirea copilului cu ajutorul unor produse naturale și sigure pentru cel mic, poate alege gama de produse EUMED – farmacie homeopată germană cu tradiție în domeniu. Pentru mai multe detalii puteți arunca o privire și pe categoria special dedicată acestor produse: categoria de produse pentru îngrijirea pielii copilului.

2. Colicii – problemele de neuitat ale copilăriei
Majoritatea copiiilor suferă de colici atunci când sunt mici. Iar dacă discutăm de bebeluși, e posibil ca această problemă să fie prezentă chiar mai des.

Însă este o afecțiune destul de greu de depistat de către părinți. Iată câteva lucruri care indică faptul că bebelușul suferă de colici:

 • Stă nemișcat, cu ochii în sus, are privirea fixă.
 • Corpul devine rigid, copilul își arcuiește spatele.
 • Tremură din când în când și are scaune mai dese.


Pentru a rezolva această problemă, de cele mai multe ori putem apela la o baie caldă. Însă, dacă problema persistă și gradul de disconfort este mai mare, atunci baia nu poate fi decât o soluție de moment.

Colicii pot duce la stări de disconfort majore pentru bebeluși, așa încât trebuie să fim precauți. Iată principalele probleme din cauza cărora bebelușul ar putea avea colici:

 • Probleme digestive
 • Gaze în tractul intestinal
 • Senzitivitate la lumină, sunet, etc. sau mult prea multă stimulare
 • Nivel mare de hormoni care cauzează dureri de stomac și stări de neliniște
 • Sistem nervos imatur * Sistem digestiv imatur în care mușchii intestinali au spasme
 • Fumatul în sarcină sau în casă, după naștere.


În cazul colicilor însă, produsul Lefax Pump este soluția pe care o căutați pentru copil. Bun de administrat bebelușilor, Lefax Pump lichid este ideal pentru a elimina flatulența la copii - bulele de aer din stomac dizolvându-se rapid și fără simptome.

3. Pielea uscată – o altă problemă frecventă a bebelușilor 
Copiii înfruntă de cele mai multe ori diverse probleme ale pielii când sunt mici. De la dermatita de scutec și eritemele frecvente, până la problemele clasice de piele uscată.

Trebuie să ținem minte faptul că micuțul a făcut trecerea de la mediul intrauterin, unde stătea în lichidul amniotic ce îi asigura hidratare permanentă, la mediul extrauterin, încărcat de bacterii și praf.

Din acest motiv, îngrijirea pielii bebelușului trebuie să se facă într-un mod foarte atent și doar cu produse speciale.

Câteva sfaturi pentru a asigura prevenirea iritațiilor pielii la bebeluși și hidratarea pielii uscate:

 • Băile scurte, rare, cu apă la o temperatură normală (să nu fie nici foarte fierbinte dar nici foarte rece) și cu uleiuri naturale.
 • Ar trebui evitat săpunul din comerț pe cât este posibil, existând soluții mult mai benefice, naturale, calitative și la preț accesibil, sub forma unor produse homeopatice, bazate pe plante și minerale. Un bun exemplu în acest caz este săpunul Weleda cu gălbenele.
 • Uscați pielea bebelușului prin tamponare, niciodată prin frecare și folosiți lapte de corp pentru hidratare continuă.
 • În mod normal, pentru a asigura o îngrijire cât mai bună copilului, ar trebui ca fiecare părinte să folosească numai produse concepute special pentru bebeluși.

 

Remediile naturale, bazate pe plante și minerale sunt printre cele mai indicate pentru părinții care au în grija lor nou-născuți.

Astfel de produse puteți găsi la farmacia EUMED.ro, marcă a Sonnen Apotheke, farmacie autentică Germană, cu o istorie și o tradiție în domeniul homeopat de 3 generații.

Toate produsele noastre sunt testate și certificate, specialiștii noștri având grijă să realizeze mereu remedii și tratamente homeopatice perfecte pentru copii, dar și pentru adulți. Iar acum, toate sunt aflate la un click distanță, aduse direct din Germania, livrate rapid și fără niciun efort, fix la voi acasă.

Citește și:

Tusea la adulți și copii - tipuri și tratament

Durerile de stomac - cauze și tratament

 

Distribuie articolul pe:

Produse menționate în acest articol

Calendula

Crema cu gălbenele pentru copii WELEDA

lefax

Lefax Pump lichid

Bepanthene

Produse pentru îngrijirea pielii copilului