Dureri de ureche la copii: Remedii farmaceutice sigure si eficiente pentru parinti

Distribuie articolul pe:

Durerea de urechi la copii este un simptom frecvent, cu precădere în primii 3 ani de viață, care produce disconfort celor mici și îngrijorare în rândul părinților. Tocmai de aceea, este importantă tratarea ei corespunzătoare încă de la debut, atât pentru a reduce disconfortul, cât și pentru a preveni complicațiile ce pot apărea.

În continuarea acestui articol îți prezentăm care sunt cauzele responsabile de apariția durerii de urechi la copii, dar și cum poate fi aceasta tratată eficient.

Simptomele care însoțesc durerea de urechi la copii

Durerea de urechi la copii se manifestă printr-o senzație dureroasă la nivel auricular, resimțită precum o presiune, pulsație sau înțepătură, a cărei intensitate poate varia.

Dacă în unele cazuri aceasta poate fi ușoară și poate trece fără tratament, în alte situații poate fi persistentă și poate fi însoțită de febră, amețeli, dificultăți de somn, greață, vărsături, probleme de auz, senzație de ureche înfundată sau roșeață la nivelul urechii.

Cele mai comune cauze care declanșează durerea de urechi la copii

Există numeroase cauze care pot duce la apariția durerii de urechi la copii. Se estimează că până la vârsta de 3 ani, 80% dintre copii suferă de cel puțin un episod de otită, incidența fiind mai crescută între 6 și 15 luni. Iată care sunt cele mai comune cauze ale durerii de urechi la copii:

 •   Răcelile

Răcelile, întâlnite des în rândul copiilor, pot duce la apariția durerii de urechi, întrucât acestea pot provoca uneori infecții ale urechii medii, cunoscute sub numele de otite. Copiii sunt mai predispuși la apariția unei astfel de complicații, din cauza faptului că trompa lui Eustachio este mai puțin dezvoltată la aceștia decât în rândul adulților, favorizând astfel migrarea infecției la nivelul urechii medii.

 •   Otita medie sau cronică

Otita medie este o infecție a urechii medii, cauzată, printre altele, de virusuri sau de bacterii, precum pneumococul sau Haemophilus influenzae. Atunci când un copil se confruntă cu o infecție a căilor respiratorii, poate prezenta o inflamare a zonei din spatele timpanului, care blochează trompa lui Eustachio și favorizează acumularea de lichid în urechea medie. Aceasta este însoțită de durere, diminuarea auzului sau senzație de ureche înfundată.

 •   Efuziunea timpanică

Aceasta apare atunci când există o acumulare de lichid la nivelul urechii medii. Ea poate fi însoțită de durere de urechi, febră sau pierderea temporară a auzului. Asemeni otitei medii, și efuziunea timpanică este întâlnită des la copii.

 •   Probleme dentare și maxilare

În unele cazuri, durerea de ureche la copii poate fi cauzată de anumite probleme dentare sau maxilare. Așa se face că o infecție la măsea sau anumite afecțiuni, precum sinuzita maxilară, pot provoca durere de urechi. Depistarea cauzei care a dus la apariția lor este esențială pentru urmarea unui tratament adecvat.

 •   Amigdalita și inflamațiile gâtului

Alte cauze ale durerii de urechi sunt amigdalita și inflamațiile gâtului, deoarece acestea pot cauza acumularea de lichid în urechea medie.

 •   Cerumenul

Cerumenul poate cauza durere de urechi, deoarece acumularea excesivă de ceară poate bloca canalul urechii, manifestându-se prin durere, pierderea auzului sau senzație de ureche înfundată.

 •   Apa în urechi

Prezența apei în urechi, întâlnită spre exemplu după înot, poate duce la durere, deoarece umiditatea și umezeala pot irita sau inflama canalul urechii.

 •   Lipsa compensării presiunii

Pe durata zborului sau a scufundărilor apare lipsa compensării presiunii, care poate produce durere de urechi, însă nu există motive de îngrijorare pentru aceasta, astfel încât simptomul dispare după încetarea activității declanșatoare.

 •   Diferite leziuni ale urechii

Există și situații în care durerea urechii la copii apare ca rezultat al unei leziuni la nivelul acesteia, precum cele cauzate de lovituri și căzături.

 •   Prezența unor corpuri străine

O altă cauză pentru durerea de urechi la copii este prezența corpurilor străine, precum jucării sau bucăți de hârtie. Acestea pot duce la apariția inflamației și a infecției, fiind necesar consultul medicului, pentru îndepărtarea imediată a obiectului.

Remedii antroposofice eficiente în tratarea durerii de urechi la copii

Medicina antroposofică vine în sprijinul pacienților cu produse eficiente, pentru o abordare holistică a stării de sănătate. În farmacia online EUmed găsești următoarele remedii antroposofice, care îți pot fi de folos în tratarea durerii de urechi la copii:

 •   ACONIT picături auriculare 10 ml

ACONIT picături auriculare este un produs antroposofic de mare ajutor în calmarea durerii de urechi la copii. Acesta acționează rapid pentru a reduce inflamația și a elimina disconfortul cauzat atât de infecția urechii medii, cât și a celei externe.

 •   Levisticum Picături pentru urechi

Levisticum Picături pentru urechi este un produs antroposofic în a cărei compoziție se află leușteanul (Levisticum officinale), plantă cu multiple proprietăți terapeutice. Acesta contribuie la tratarea infecțiilor urechii, fiind eficient în reducerea durerii.

 •   Ferrum Quarz Capsule

Ferrum Quarz este un produs antroposofic care ameliorează durerea și inflamația asociate cu otita acută sau cronică. Acesta contribuie, totodată, la reducerea congestiei nazale și la ameliorarea simptomelor de răceală și gripă.

 •   Apis Belladonna cum Mercurio Globule 20g

Apis Belladonna cum Mercurio Globule 20g se poate utiliza pentru inflamația specifică stadiilor incipiente ale bolilor, ce afectează cu precădere gura, nasul, gâtul și pielea. Astfel, acesta reduce inflamația urechii medii și cea a glandelor mamare, precum mastita, dar poate fi utilizat și pentru a trata inflamația vaselor limfatice.

Remedii homeopate cu efecte analgezice și antiinflamatoare

Medicina homeopată face posibilă tratarea anumitor afecțiuni prin îmbunătățirea imunității organismului, propunând tot o abordare holistică a sănătății, astfel încât analizează nu doar simptomele bolii, cât și cauzele profunde ale acesteia. Iată câteva dintre medicamentele homeopate, recomandate contra durerii de urechi la copii, disponibile în farmacia online EUmed:

 •       OTOVOWEN Remediu Homeopat pentru otită

Otovowen este un remediu homeopatic, care poate fi utilizat pentru a trata durerea de urechi la copii, grație celor 7 plante regăsite în compoziția lui. Printre acestea se află tincturile de Echinacea purpurea, Sanguinaria canadensis, muțețel (Chamomilla recutita) și șoc (Sambucus nigra), care reduc inflamația și calmează durerea.

 •       Lachesis C30 Diluție

Lachesis C30 Diluție este un produs homeopatic, care conține veninul șarpelui Fer de Lance, cu multiple beneficii terapeutice. Acesta ajută la ameliorarea durerii de urechi la copii, însă oferă și alte beneficii terapeutice, precum diminuarea durerii menstruale și vindecarea leziunilor cutanate.

 •       Otodolor Direct picături pentru urechi

Otodolor Direct este remediul homeopatic de care ai nevoie pentru a trata durerea de urechi la copii și alte inflamații ale acesteia. Produsul ameliorează durerea și inflamația urechii la nivelul canalului auditiv extern. Astfel, produsul poate fi utilizat pentru a ameliora iritația și roșeața, având efecte decongestionante și analgezice.

Alte tratamente recomandate

Fie că ești în căutarea unui tratament naturist sau convențional pentru a trata durerea de urechi, la farmacia online EUmed găsești exact produsul de care ai nevoie. Alte tratamente de ajutor pentru otite sau alte probleme auriculare cu care se poate confrunta copilul tău sunt următoarele:

 •   Picături pentru urechi Otosan

Picături pentru urechi Otosan se remarcă prin ingredientele organice conținute, eficiente în tratarea durerilor de urechi. Acesta conține uleiuri esențiale, propolis și coacăz negru, ce sprijină curățarea canalului urechii, îndepărtează ceara acumulată la nivelul acesteia și calmează durerea. 

 •   Normison Picături pentru urechi

Un alt tratament eficient, care tratează inflamațiile canalului auditiv, este Normison Picături pentru urechi. Acesta este potrivit și persoanelor care practică sporturi nautice, putând de asemenea, să însoțească tratamentul convențional. Produsul poate fi utilizat de către copii, începând cu vârsta 3 ani.

 •   Plasma Liquid Gel pentru urechi

Plasma Liquid Gel pentru urechi susține sănătatea urechii și reduce inflamația la nivelul canalului auditiv extern. Acesta este recomandat pentru a combate simptome precum mâncărimea, roșeața sau durerea, fiind ideal pentru copii, dar și pentru persoanele cu alergii.

 •   Otitex Picături pentru urechi

Dacă dorești menținerea curată a urechii, îți recomandăm Otitex Picături. Acesta contribuie la eliminarea cerumenului și poate fi utilizat înainte de o examinare medicală a urechii sau de aplicarea tratamentului local, dar și pentru a avea urechea mereu curată.

Cu toate că durerea de ureche este un simptom dificil de suportat de către copii, există o varietate de opțiuni de tratament, realizate din ingrediente naturale, care acționează eficient asupra reducerii disconfortului și pot fi utilizate în deplină siguranță, precum sunt cele disponibile în farmacia online EUmed, fabricate în Germania.

 

Distribuie articolul pe: