Primavara: Curatare interna si vitalitate pentru un sezon plin de energie

Distribuie articolul pe:

Primăvara este un moment de început, de regenerare și de redescoperire a culorilor și a aromelor din jur. În același timp, este și momentul în care natura se trezește din somnul de iarnă și începe să ne ofere tot ceea ce are mai bun.

O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru a menține o stare bună de sănătate în această perioadă și pentru a te simți plin de vitalitate. Din fericire, primăvara sunt disponibile o varietate de legume și fructe proaspete, pe care este bine să le adaugi în dieta ta zilnică. De asemenea, există suplimente alimentare care furnizează organismului tău necesarul de vitamine și minerale pentru a te menține în formă.

Alimentația pe durata primăverii

Primăvara este anotimpul prielnic pentru a renunța la alimentele grele și sățioase ale iernii și pentru a adopta o dietă mai ușoară și mai bogată în nutrienți esențiali. Astfel, una dintre cele mai importante schimbări pe care le poți face începând cu luna martie constă în introducerea legumelor și a fructelor proaspete în alimentație.

Prin urmare, poți alege dintr-o varietate de legume verzi, cum ar fi spanacul, salata verde, broccoli, varza de Bruxelles sau sparanghelul. Acestea sunt bogate în vitamina C, vitamina K și fibre, care ajută la reglarea tranzitului intestinal și la menținerea unei greutăți sănătoase.

Fructele de primăvară sunt, de asemenea, o alegere excelentă pentru a-ți asigura doza zilnică de vitamine și minerale. De exemplu, căpșunele sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, care ajută la prevenirea bolilor și la îmbunătățirea sistemului imunitar. De asemenea, coacăzele, cireșele și afinele sunt o sursă importantă de antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a inflamației.

Importanța detoxifierii organismului

 

Primăvara este momentul perfect pentru a începe un program de detoxifiere. Pe măsură ce temperaturile cresc și sezonul de legume și fructe proaspete începe, corpul nostru are nevoie de o eliminare eficientă a toxinelor.

Iată câteva motive pentru care detoxifierea este importantă primăvara:

 • Curăță sistemul digestiv, prin eliminarea toxinelor, care ajută la îmbunătățirea digestiei și la reducerea disconfortului abdominal.
 • Redă vitalitatea: întrucât detoxifierea favorizeaă eliminarea oboselii și creșterea nivelului de energie și vitalitate.

 

 • Stimulează pierderea în greutate, deoarece încurajează eliminarea grăsimilor și a altor toxine din organism. Prin eliminarea acestora, organismul poate începe să ardă mai multe calorii și să își normalizeze metabolismul.
 • Îmbunătățește calitatea somnului, astfel încât eliminarea toxinelor din organism contribuie la reducerea anxietății și a stresului care pot afecta somnul.
 • Îmbunătățește aspectul pielii, deoarece eliminarea toxinelor poate ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea texturii și a tonului pielii.

Rolul probioticelor în detoxifierea organismului

Probioticele sunt bacterii "bune", care trăiesc în sistemul nostru digestiv și joacă un rol important în menținerea sănătății. Acestea ajută la combaterea bacteriilor "dăunătoare" și îmbunătățesc funcțiile digestive, dar contribuie, totodată, și la creșterea imunității organismului.

Funcțiile digestive sunt susținute de probiotice prin reglarea echilibrului florei intestinale. Aceste bacterii sunt capabile să mențină un mediu echilibrat la nivel digestiv, prin inhibarea creșterii bacteriilor dăunătoare, cum ar fi Salmonella și E. coli. De asemenea, ele ajută la producerea de enzime digestive și la absorbția nutrienților din alimente.

Pe lângă rolul lor în digestie, probioticele sunt benefice pentru creșterea imunității organismului. Sistemul nostru imunitar este format dintr-o serie de celule, țesuturi și organe care lucrează împreună pentru a ne proteja împotriva infecțiilor și a bolilor. Probioticele ajută la stimularea acestui sistem, prin producerea de substanțe cum ar fi acidul lactic, care ajută la creșterea numărului de celule imune și la îmbunătățirea funcției imunitare.

Iată câteva suplimente alimentare cu probiotice care susțin eliminarea toxinelor din organism:

 • PROBIOTISCHE Kulturen Kapseln

PROBIOTISCHE Kulturen Kapseln susține detoxifierea organismului și creșterea imunității prin conținutul bogat de niacină, acid pantotenic și vitaminele B1, B2, B6 și B12. Acestea ajută la transformarea alimentelor în energie, care este necesară pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, probioticele din compoziția produsului contribuie la menținerea sănătății intestinale, prin creșterea numărului de bacterii "bune" din sistemul digestiv și inhibarea creșterii bacteriilor "dăunătoare".

 • PROBIOTIKA Kapseln Komplex+Inulin

PROBIOTIKA Kapseln Komplex+Inulin reprezintă o bună alegere pentru a menține o floră intestinală sănătoasă și echilibrată. Acesta conține 16 tulpini bacteriene cu un rol important în digestie și absorbția nutrienților, fiind disponibil sub forma unor capsule rezistente la sucul gastric. Fiecare doză zilnică de 2 capsule conține 10 miliarde de unități formatoare de colonii (CFU), ceea ce asigură o concentrație foarte mare și o acțiune puternică în organism.

 • ORTHOMOL Immun 15 Tabl./Kaps.Kombipackung

ORTHOMOL Immun Orthomol Immun este un supliment alimentar recomandat în managementul deficiențelor imunitare legate de nutriție. Acesta are efecte benefice asupra sistemului imunitar și ajută la reducerea zilelor de boală și a frecvenței de îmbolnăvire cu răceli obișnuite. De asemenea, el ameliorează semnificativ simptomele infecției de tract respirator superior.

 • PROBIO-Cult Pur 15 Syxyl Kapseln

PROBIO-Cult Pur 15 îmbunătățește sănătatea sistemului digestiv și susține procesul de detoxifiere. Acesta conține nu mai puțin de 15 culturi de bacterii lactice pentru a maximiza diversitatea și inulină ca bază nutrițională preferată pentru bacteriile utile din intestin. Prin utilizarea acestui produs poți fi sigur că oferi organismului tău cel mai bun suport pentru o sănătate intestinală optimă!

 • DARMFLORA Aktiv Plus 100 miliarde de bacterii +7 Vitamine

DARMFLORA Aktiv Plus este un supliment alimentar care conține patru tipuri diferite de culturi probiotice, fiecare într-o concentrație de 24 de miliarde de bacterii lactice, precum și inulină. Acesta contribuie la restabilirea compoziției fiziologice a florei intestinale și la îmbunătățirea capacității organismului de a se apăra împotriva agenților patogeni.

Rolul antioxidanților în menținerea unei sănătăți optime pe durata primăverii

Antioxidanții sunt compuși care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, molecule instabile ce afectează starea generală de sănătate. Alimentele bogate în antioxidanți sunt, de obicei, pline de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina E, beta-caroten și seleniu, care pot ajuta la sprijinirea sistemului imunitar și la protejarea celulelor și a țesuturilor împotriva stresului oxidativ.

O dietă bogată în antioxidanți poate ajuta la creșterea imunității și la prevenirea infecțiilor prin întărirea sistemului nostru imunitar. Studiile au arătat că vitamina C contribuie la reducerea duratei și a gravității infecțiilor respiratorii, în timp ce vitamina E ajută la creșterea producției de celule T, care sunt importante în lupta împotriva infecțiilor.

De asemenea, consumul de alimente bogate în antioxidanți favorizează reducerea inflamației din corp și sprijină funcțiile sistemului cardiovascular, precum și cele ale sistemului nervos.

Există multe alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele de pădure, legumele cu frunze verzi, citricele, nucile și semințele. Totodată, suplimentele alimentare cu vitamina C și vitamina E asigură un aport adecvat de antioxidanți în dieta ta.

Iată câteva suplimente alimentare cu antioxidanți, disponibile în farmacia online EUmed:

 • PURE ENCAPSULATIONS Antioxidant Formel Kapseln

PURE ENCAPSULATIONS Antioxidant Formel Kapseln conține oligoelemente importante precum zinc și seleniu, împreună cu vitamina C, care protejează organismul împotriva stresului oxidativ. Acesta este recomandat persoanelor care doresc să-și protejeze organismul împotriva stresului oxidativ și să își îmbunătățească starea de sănătate.

 • VITAMIN A 500 μg hochdosiert vegan Tropfen

Vitamina A este esențială pentru sănătate, fiind importantă pentru a îmbunătăți vederea, a proteja pielea și a susține metabolismul. Pentru a asigura o biodisponibilitate mai bună, produsul VITAMIN A 500 μg hochdosiert vegan Tropfen 50 ml conține retinol dizolvat în ulei de măsline și extract de rozmarin, care îi conferă proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

 • VITAMIN C 1000 Tablete filmate

VITAMIN C 1000 Tablete filmate nu poate lipsi din apărarea organismului tău pe durata primăverii. Acest produs contribuie la întărirea sistemului imunitar, creșterea absorbției fierului în organism și la funcționarea normală a sistemului nervos. De asemenea, vitamina C favorizează asimilarea și fixarea calciului în oase, ceea ce ajută la menținerea unei structuri osoase sănătoase.

 • VITAMIN A 800 μg Kapseln

VITAMIN A 800 μg Kapseln conferă multiple beneficii sănătății tale, fiind esențială pentru menținerea vederii normale, a sănătății pielii și pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. De asemenea, această vitamină liposolubilă este necesară pentru dezvoltarea și regenerarea celulelor și țesuturilor, precum și pentru menținerea sănătății oaselor și a dinților.

 • ORTHODOC Vitamin A Tropfen

Un alt produs din farmacia online EUmed prin care poți furniza organismului tău necesarul de vitamina A este ORTHODOC Vitamin A Tropfen 20 ml. Acesta se administrează sub formă de picături.

 • VITAMIN E HEVERT 200 I.E. Weichkapseln

VITAMIN E HEVERT 200 I.E. Weichkapseln poate fi o alegere excelentă pentru a elimina deficiențele de vitamina E și a proteja celule corpului de radicalii liberi. Această vitamină este un antioxidant puternic, care protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi, ce sunt produși prin expunerea la poluanți și la radiații ultraviolete. În cazul în care îți dorești o concentrație mai ridicată de vitamina E, poți alege suplimentul alimentar VITAMIN E 600 N Weichkapseln.

Alte forme disponibile ale vitaminei E în farmacia online EUmed sunt DOPPELHERZ Vitamin E 600 N Weichkapseln (80 de tablete) și DOPPELHERZ Vitamin E 600 N Weichkapseln (40 de tablete), ambele produse fiind fabricate în Germania.

Plante medicinale utile în detoxifierea organismului

Plantele medicinale pot fi utilizate pentru a favoriza eliminarea toxinelor din organism, acestea fiind utilizate din vremuri îndepărtare grație beneficiilor pe care le oferă. Printre cele mai eficiente plante în detoxifiere se află următoarele:

 • Păpădia

Această plantă este un diuretic natural puternic, astfel încât favorizează eliminarea urinei din corp, ceea ce ajută la detoxifiere. Păpădia este, de asemenea, o sursă bogată de antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Poți beneficia de efectele terapeutice ale păpădiei prin utilizarea produsului LÖWENZAHN SAFT Schoenenberger, recomandat în ameliorarea tulburărilor gastrointestinale ușoare și a simptomelor asociate cu bolile inflamatorii ale tractului urinar. Păpădia este disponibilă, de asemenea, sub formă de ceai, prin produsul LÖWENZAHN TEE, care poate fi utilizat intern sau extern pentru susținerea funcțiilor organismului.

 • Cătina

Cătina se remarcă prin proprietățile ei antivirale, antibacteriene și antiinflamatoare. De asemenea, ea este un excelent antioxidant și un diuretic natural. Aceasta ajută la detoxifiere printr-o eliminare eficientă urinei și a deșeurilor din sistemul digestiv.

WELEDA Sanddorn Ursaft conține suc de cătină, procesat din fructe proaspete, care furnizează organismului vitamina C și alți nutrienți benefici unei funcționări optime. Produsul este potrivit pentru a stimula imunitatea organismului pe durata primăverii.

 • Rozmarin

Această plantă aromatică este folosită adesea în bucătărie pentru aroma ei încântătoare, dar are și proprietăți medicinale importante. Rozmarinul este un excelent detoxifiant natural și ajută la stimularea funcției hepatice, favorizând astfel eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, acesta este un antioxidant puternic, ce susține reducerea inflamației.

DETOX Plus Dr.Koll Gemmo Komplex Cholin Tropfen este un extract obținut din părțile tinere ale rozmarinului, care poate fi utilizat pentru a îmbunătăți funcțiile hepatice și procesul de detoxifiere.

 • Mușețel

Această plantă este cunoscută pentru proprietățile ei calmante și este de multe ori folosită pentru a trata probleme digestive și de somn. Mușețelul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatoare și contribuie la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv și la reducerea inflamației din corp.

O modalitate eficientă de a beneficia de proprietățile mușețelului constă în utilizarea produsului SYNERGON KOMPLEX 64 Calendula Tropfen, sub formă de picături. Acesta este eficient în sprijinirea sănătății organismului pe durata primăverii.

Vitamina D și imunitatea organismului

Vitamina D este un nutrient esențial care joacă un rol important în menținerea sănătății organismului și în susținerea sănătății sistemului osos. Iată câteva dintre beneficiile lui:

 • Susține sănătatea oaselor, deoarece vitamina D ajută la absorbția și la utilizarea adecvată a calciului și a fosforului, două minerale esențiale pentru sănătatea oaselor. În absența vitaminei D, organismul nu poate absorbi suficient calciu, ceea ce poate duce la osteoporoză și la alte probleme ale oaselor.
 • Îmbunătățește sistemul imunitar și reduce riscul de boli autoimune, precum scleroza multiplă și diabetul de tip 1.
 • Promovează sănătatea musculară prin reglarea absorbției calciului și a fosforului. Nivelurile scăzute de vitamina D pot duce la slăbiciune musculară și la creșterea riscului de căzături și fracturi osoase la vârstnici.
 • Susține sănătatea creierului și previne bolile cognitive, precum boala Alzheimer și demența.
 • Reduce riscului de boli cronice, precum bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și cancerul.

Poți furniza organismului necesarul de vitamina D prin utilizarea produselor:

 • VIGANTOL 1.000 I.E. Vitamin D3 Tabletten

VIGANTOL 1.000 I.E. Vitamin D3 Tabletten este un supliment alimentar care conține vitamina D3 și este conceput pentru a ajuta la menținerea sănătății oaselor și la funcționarea normală a mușchilor.

Aceeasi concentratie de vitamina D3, dar sub formă de picături, este disponibilă în produsul VITAMINA D3 Picaturi 1.000 I.E. 2100. Tot o combinație de calciu și vitamina D se regăsește în produsul CALCIVIT D Brausetabletten, în concentrație de 600mg și 400IE.

Cele 2 substanțe nutritive sunt prezente, de asemenea, în aceeași concentrației și în produsul CALCIGEN D Citro 600 mg/400 I.E. Kautabletten, ce poate fi utilizat ca adjuvant în tratamentul pentru osteoporoză, afecțiune caracterizată de scăderea densității osoase și creșterea fragilității oaselor.

În cazul în care îți dorești o concentrație mai ridicată, atunci poți alege produsul CALCIGEN D intens 1000 mg/880 I.E. Kautabletten, în doză 1000mg și 880 I.E.

 • CHAMPIGNON Plus Pulver m.natürlichem Vitamin D

CHAMPIGNON Plus Pulver m.natürlichem Vitamin D combină gustul popular al ciupercilor cu un conținut suplimentar de vitamina D2. Aceasta este o formă de vitamina D care se găsește cu precădere în surse vegetale. Ea este importantă pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar, dar și pentru menținerea sănătății generale a organismului.

Uleiurile esențiale de mentă și lavandă – o sursă de energie

Uleiurile esențiale de mentă și de lavandă sunt două surse excelente de energie pentru această perioadă a anului. Uleiul esențial de mentă este cunoscut pentru proprietățile lui răcoritoare și energizante. Inhalarea lui poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și a stării de alertă, și poate avea un efect revigorant asupra minții și a corpului. De asemenea, menta ajută la reducerea stresului, ceea ce o face o alegere excelentă pentru oamenii care se simt copleșiți sau obosiți.

În farmacia online EUmed găsești uleiul esențial de mentă în produsele PFEFFERMINZE demeter ätherisches și PFEFFERMINZE 100% ätherisches.

Pe de altă parte, uleiul esențial de lavandă este cunoscut pentru efectul lui calmant și relaxant. Inhalarea uleiului de lavandă reduce anxietatea și stresul, ceea ce ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie. De asemenea, uleiul de lavandă îmbunătățește calitatea somnului, astfel încât favorizează la o mai bună stare de sănătate și de energie.

Dacă vrei să te bucuri de efectele energizante ale uleiului esențial de lavandă, poți utiliza produsele LAVENDEL ÖL aus Detmold demeter și LAVENDEL ÖL Barreme extra 100% ätherisch.

Așadar, îmbinarea unei alimentații bogate în fructe și legume cu suplimentele alimentare pe bază de antioxidanți, probiotice, vitamine și minerale, dar și folosirea uleiurilor esențiale, pot fi de ajutor în protejarea și energizarea organismului în zilele de primăvară.

Distribuie articolul pe: