Stres, Epuizare, Burn Out: Cum sa le combati eficient?

Distribuie articolul pe:

Viața de zi cu zi devine din ce în ce mai aglomerată. Acest lucru este valabil nu numai în viața profesională, ci și în cea privată. Media, supraîncărcarea cu informații și stimuli, accesibilitatea constantă la noi stimuli, reconcilierea vieții profesionale cu viața de familie: lista provocărilor zilnice este lungă, provocările sunt lungi. Uneori există și teama de a pierde contactul cu tot ce este nou/actual. O zi obositoare la serviciu este urmată de stresul din timpul liber. Rareori ne permitem să nu facem nimic, de aceea îți prezentăm în cadrul acestui articol modalități eficiente de a combate stresul, epuizarea, burnout-ul, apatia și lipsa de concentrare.

Stresul

Stresul reprezintă un pericol pentru sănătatea ta și nu trebuie ignorat. Acesta îți afectează sistemul imunitar, contribuie la apariția tulburărilor de somn, a depresiei și a anxietății, favorizează dificultățile digestive și duce la modificări ale apetitului și ale greutății corporale.

Potrivit Institutului American de Stres, incidența de atac de cord este mai ridicată la persoanele care au trecut prin evenimente stresante, precum dezastrele naturale sau pierderea unei persoane dragi. De mare ajutor în gestionarea stresului sunt Picăturile de Urgență din flori de Bach. Acestea sunt recomandate pe perioadele cu stres, anxietate sau panică.

În cazul în care simptomele de stres persistă, este indicat un remediu personal cu flori de Bach, care să abordeze cauzele profunde, responsabile de apariția lor. Florile de Bach sunt eficiente pentru efectul lor de combatere a stresului, astfel încât favorizează echilibrarea emoțională și ameliorarea anxietății, a depresiei și a insomniei.

Momentele stresante și agitate din viața de zi cu zi pot fi depășite prin folosirea produsului antroposofic Wala Avena comp., în a cărei compozitei se regăsește ovăzul, valeriana, fosforul și sulful. Aceste ingrediente favorizează atât reducerea stresului, cât și ameliorarea dificultăților de adormire.

Cum te adresezi simptomelor stresului?

Simptomele stresului variază de la o persoană la alta, iar printre cele mai frecvente dintre acestea se află următoarele:

 • Epuizarea

Epuizarea afectează calitatea vieții și buna desfășurare a activităților cotidiene. Aceasta scade performanța intelectuală și capacitatea de concentrare, iar pentru ameliorarea ei poți utiliza florile și lăstarii tineri de ghimpe negru (Prunus spinosa), transformați în fier Prunus cu hematite, un compus de fier fin măcinat. Prin puternicul efect energizant, acest produs este eficient în înlăturarea stărilor de epuizare, dar este recomandat și pentru a ameliora deficiența de fier.

 

 • Oboseala

Expunerea prelungită la stres conduce la instalarea oboselii, care afectează somnul, puterea de concentrare și de memorare, dar și performanțele fizice. În cazul în care te confrunți cu oboseală, poți utiliza pe termen scurt Coffeinum N 0.2g, care deține efecte de stimulare și de revitalizare a organismului. Prin conținutul de cofeină, acesta înlătură simptomele oboselii și îți permite să te bucuri de o zi plină de energie.

 • Dificultățile de adormire

Stresul este însoțit și de dificultățile de adormire, care pot fi diminuate cu Globulele de Passiflora comp. Acestea acționează atât asupra ameliorării neliniștii nervoase și a iritabilității din timpul zilei, cât și a insomniei. Produsul poate fi utilizat și de către copiii care se confruntă cu stresul și viața agitată de zi cu zi și nu reușesc să adoarmă.

 • Apatia

Apatia sau starea emoțională de indiferență și absența motivației pot fi cauzate de stres. Dacă te simți lipsit de motivație, plictisit și fără dorința de a interacționa cu cei din jur, poți utiliza produsul antroposofic Bryophyllum. Acesta ameliorează tulburările funcționale, stările de neliniște, apatia și tulburările de somn, fiind recomandat atât pentru adulți, cât și pentru copii și sugari.

 • Lipsa de concentrare

Lipsa de concentrare afectează performanțele de învățare și cele profesionale, dar tabletele Neurodoron te ajută la consolidarea și stabilizarea echilibrului psihic și fizic în caz de stres și epuizare. Acestea sunt recomandate pentru a ameliora stările depresive, de nervozitate, de anxietate, durerea de cap și convalescența.

Epuizarea

Expunerea prelungită la stres în viața personală sau profesională duce la epuizare. Aceasta se poate manifesta prin stare persistentă de oboseală, depresie, anxietate, irascibilitate, incapacitatea de a te bucura de activitățile preferate, modificări ale apetitului, dificultăți de concentrare sau o imunitate scăzută.

Alături de produsul antroposofic Levico Comp. Globuli, pe care îl poți utiliza în cazul stărilor de epuizare și a deficienței de fier, există și alte recomandări ce îți pot fi de ajutor pentru refacerea organismului, precum:

 • Meteoreisen Inject Fiole

Meteoreisen Inject Fiole este un remediu natural Wala care te ajută să lupți cu agitația zilnică, stresul și stările de neliniște. Utilizarea acestuia permite organismului să funcționeze în parametri normali, dar contribuie și la tratarea infecțiilor gripale și a stărilor generale de epuizare.

 • Buerlecitina lichidă

Buerlecitina lichidă este un medicament tradițional conceput pe bază de plante medicinale, recomandat pentru a susține performanțele la persoanele cu suprasolicitare fizică și psihică. De asemenea, produsul poate fi utilizat pentru completarea dietei la cei cu un nivel ridicat de colesterol. În compoziția lui se află lecitina, acizii grași esențiali și vitaminele B2, B3, B5, B6 și B12.

 • ELEU Curarina Picături

ELEU Curarina Picături este un produs tradițional pur vegetal, util în stările de oboseală, epuizare, senzația de slăbiciune, stres și predispoziția la infecții. Administrat sub formă de picături, acesta întărește organismul și crește performanța fizică și intelectuală.

Burnout

Burnout-ul este un termen folosit pentru a descrie epuizarea profesională cauzată de suprasolicitarea la locul de muncă. Acesta se manifestă prin oboseală cronică, pierderea motivației, performanțe profesionale scăzute și dificultăți emoționale.

Există 2 produse, disponibile în farmacia noastră online, care te pot ajuta în gestionarea simptomelor cauzate de burnout, respectiv:

Acesta este un medicament antroposofic recomandat în cazul tulburărilor metabolice, ce acționează asupra stimulării organizării senzoriale în sistemul metabolic și a ameliorării stărilor de slăbiciune digestivă sau epuizare și slăbiciune.

 • Nervoheel N Tablete

Dacă te confrunți cu tulburări nervoase sau de dispoziție, dar și cu un organism slăbit sau epuizare, neliniște și insomnie, poți utiliza produsul Nervoheel N Tablete. Ingredientele din compoziția lui susțin refacerea organismului și ameliorarea simptomelor cauzate de burnout.

Alte modalități de a reduce stresul, epuizarea și burnout-ul

Alături de produsele recomandate în cadrul acestui articol, de ajutor pentru a reduce stresul, burnout-ul și epuizarea sunt următoarele activități:

 • Exercițiile fizice regulate: deoarece ajută la reducerea nivelului de stres prin eliberarea endorfinelor;
 • Meditația sau yoga: întrucât acestea contribuie la calmarea minții și la reducerea tensiunii fizice;
 • Hobbies și activități recreative: petrecerea timpului cu activități plăcute poate ajuta la reducerea stresului si la îmbunătățirea stării de spirit;
 • Alimentația sănătoasă: aceasta poate contribui la menținerea nivelului de energie și la o mai bună gestionare a perioadelor stresante;
 • Comunicarea: discutarea problemelor cu prietenii sau familia, dar și participarea la grupuri de suport, pot ajuta la reducerea stresului și la creșterea sentimentului de conexiune socială.

Date fiind efectele negative pe care stresul, epuizarea și burnout-ul le pot avea asupra organismului, este recomandat ca la apariția primelor simptome ale acestora să acționezi pentru ameliorarea lor prin utilizarea produselor potrivite, adoptarea unui stil de viață sănătos și eliminarea cauzelor declanșatoare.

 

 

Distribuie articolul pe: