Top 10 produse homeopate

EUMED 11.10.2022 11:38:37

Distribuie articolul pe:

 

Homeopatia este o terapie alternativă unică prin abordarea terapeutică pe care o propune, pe baza principiului „similia similibus curantur”. Potrivit acestuia, un produs homeopatic care poate produce anumite simptome la o persoană sănătoasă, poate trata aceleași simptome la o persoană bolnavă.

 

Descoperă în continuarea acestui articol un top 10 al produselor homeopatice, eficiente în stimularea capacității naturale de vindecare a organismului.

 

  1. Aconitum

 

Aconitum este un produs homeopatic obținut din planta omag (Aconitum napellus). Pe cât de benefică este utilizarea potențată a plantei, pe atât de otrăvitor poate fi chiar și un gram din rădăcina ei. Tocmai de aceea omagul este o plantă pe care este mai bine să o eviți atunci când o observi în natură.

 

Folosită în homeopatie însă, ea este lipsită de toxicitate în potențe care pornesc de la D4. Prin urmare, diluțiile mai mici sunt utilizate pentru combaterea stărilor febrile, însoțite de o senzație intensă de frig și ritm cardiac accelerat.

 

Diluțiile mai mari sunt recomandate în cazul stărilor de șoc, asociate cu un eveniment traumatizant. Ele sunt eficiente atât în cazul stărilor de șoc declanșate de evenimente petrecute recent, cât și de cele care avut loc cu mult timp în urmă.

 

Aconitum poate fi utilizat, de asemenea, de persoanele care se confruntă cu diferite temeri sau tulburări de somn.

 

În farmacia noastră găsești remediul homeopatic Aconitum, conceput de producătorul elvețian Weleda, disponibil în diluțiile D4, D6, D10, D12, D20 și D30. El este utilizat, de asemenea, în remedii complexe, precum Aconitum/China comp., care conține omag și mutătoare, fiind recomandat în tratarea mucoaselor dureroase.

 

  1. Apis Mellifica

 

Albina (Apis Mellifica) nu încetează să ne surprindă prin multiplele beneficii terapeutice regăsite în miere, polen și propolis, dar și în veninul ei. Pentru a fi posibilă utilizarea veninul în homeopatie, sunt aplicate metode ingenioase, care nu implică uciderea albinelor.

 

Medicii homeopați recomandă albinele la simptome asemănătoare cu cele produse de veninul de albine, respectiv înroșire, tumefacție și durere înțepătoare. Potențele cuprinse între D6 și D30 sunt indicate pentru a trata înțepăturile de albine sau cele produse de alte insecte, dar și inflamațiile unghiilor.

 

Apis este eficient, de asemenea, în calmarea arsurilor solare și a alergiilor cutanate. Acesta se poate folosi intern, pentru a combate nefrita și amigdalita. Atunci când este adăugat în produse homeopatice complexe, precum Apis/Bryonia, veninul de albine poate reduce procesele inflamatorii din corp și este indicat în afecțiunile reumatice.

 

  1. Arnica Montana

 

Pășunile montane sunt îmbogățite cu o minunată plantă – Arnica Montana – utilizată în homeopatie pentru puternicul ei efect antiinflamator. Ea calmează durerea și susține procesul natural de vindecare al organismului, grație substanțelor heledin și flavonoide, regăsite în compoziția ei.

 

În potența D3, Arnica Montana este recomandată în cazul tulburărilor circulatorii la persoanele în vârstă. Această diluție acționează și asupra calmării durerii asociate cu sciatica sau cu spondiloza cervicală.

 

Diluțiile mai mari, de D30, sunt eficiente în a combate migrenele intense, infecțiile și stările febrile. De asemenea, ele pot fi administrate și de către persoanele cu fibromialgie. În plus, Arnica Montana susține sănătatea sistemului cardiovascular.

 

Ea poate utilizată în produse homeopatice complexe, precum Arnica/Levisticum comp. Acesta îmbină planta arnica, leușteanul și veninul de albine, pentru a trata durerile articulare și musculare.

 

  1. Belladonna

 

Belladona (Atropa Belladona) sau mătrăguna este unul dintre cele mai utilizate remedii homeopatice. Deși frunzele și fructele plantei sunt deosebit de toxice dacă sunt ingerate, planta poate fi utilizată în deplină siguranță în homeopatie, pentru a trata o varietate de afecțiuni.

 

Produsele homeopatice Belladona preparate din toate părțile plantei calmează durerea severă din primul stagiu al contracțiilor uterine. De asemenea, ele reduc durerea asociată cu afecțiunile inflamatorii ale membrelor și durerea de cap.

 

Diluțiile mai mari de Belladona, de D20, se utilizează pentru a trata cataracta și durerea de cap.

În cazul infecțiilor însoțite de febră și halucinații, se administrează diluțiile D6, acestea fiind recomandate și pentru a reduce hipertensiunea.

 

Alte indicații terapeutice ale remediului homeopatic Belladona includ dismenoreea și epilepsia. În combinație cu mușețelul – Belladona/Chamomilla - tratamentul este recomandat pentru a reduce simptomele sindromului de colon iritabil și disconfortul produs de erupția dentară.

 

  1. Chamomilla (mușețel)

 

Mușețelul este folosit în fitoterapie, dar și în homeopatie, una dintre cele mai populare utilizări ale plantei fiind calmarea afecțiunilor dentare. Rădăcina de mușețel este administrată cu precădere pentru a calma crampele intestinale și durerile musculare agravate de stres și nervozitate.

În gama noastră de produse homeopatice găsești Belladona cu diluții diferite, obținute atât din întreaga plantă, cât și doar din rădăcină. Prin urmare, Camomilla Radix de la Weleda se folosește pentru a trata dismenoreea, disconfortul abdominal și erupția dentară.

 

Diluțiile mai ridicate, D30, combat migrenele acute în cel mult 30 de minute. În remediile complexe, mușețelul este combinat cu chimenul pentru a reduce febra și balonarea la copii. În cazul sindromului de colon iritabil se recomandă Nicotiana comp. de la Wala, ce conține mușețel și alte extracte din plante potențate.

 

  1. Euphrasia

 

Silurul sau Euphrasia este apreciată în homeopatie pentru efectele ei de protejare a sănătății oculare. Ea este prezentă în picăturile oftalmice Euphrasia Augentropfen, care sunt recomandate împotriva conjunctivitei alergice. Ele calmează ochii iritați și roșii.

 

Simptomele oculare care pot fi tratate cu Euphrasia includ lăcrimarea iritantă, secreția nazală, secreția oculară, nevoia de a clipi des și tumefierea la nivelul pleoapelor. Ea este de ajutor și persoanelor cu tuse expectorantă sau cu tuse convulsivă manifestată doar pe durata zilei.

 

Totodată, ea poate fi utilizată pentru a reduce simptomelor prostatitei. Nu în ultimul rând, ea reduce simptomele dismenoreei. În farmacia noastră găsești Euphrasia cu potențări diferite, adaptate unor probleme de sănătate variate.

 

  1. Gelsemium

 

Gelsemium sau iasomia galbenă încântă prin frumusețea florilor galbene, dar și prin principiile ei active. Deși este o plantă otrăvitoare, utilizarea ei potențată este lipsită de toxicitate. Medicii homeopați o recomandă pentru combaterea gripei și a răcelii.

 

De asemenea, ea este folosită pentru a trata migrenele și anxietatea, atunci când aceasta este însoțită de greață, amețeală, dureri de cap, palpitații și epuizare. Gelsemium comp. Wala combină proprietățile plantei iasomie galbenă cu mutătoare, pentru a trata infecțiile cu simptome asemănătoare răcelii.

 

Gelsemium comp. Weleda conține Belladona, Gelsemium și Arsenicum album, acesta fiind recomandat împotriva migrenelor asociate cu dismenoreea.

 

  1. Nux Vomica

 

Nux Vomica sau nuca otrăvitoare conține stricnină și brucină – alcaloizi toxici, care sunt utilizați în homeopatie în formă potențată, pentru a susține sănătatea sistemelor urinar, nervos, respirator și digestiv.

 

Nux Vomica de la Weleda este recomandată în diluții D4 pentru a trata gastroenteritele, intoxicațiile, dar și pentru a proteja organismul de efectele secundare ale chimioterapiei și ale radioterapiei.

 

Tot de la Weleda găsești Nux Vomica comp., care conține atât Nux Vomica în diluție D4, cât și Gentiana lutea D1. Acest produs homeopatic este recomandat în stările de greață, pentru a trata inflamațiile digestive, fiind eficient și pe durata sarcinilor.

 

O altă formulă homeopatică complexă pe bază de Nux Vomica este Nux vomica/Nicotiana comp. – care conține mușețel, Nicotiana tabacum și Carbo Betulae. Acesta este recomandat persoanelor cu ocluzie intestinală și colici.

 

  1. Pulsatilla Pratensis

 

Pulsatilla Pratensis sau „floarea de Paște” este un remediu homeopatic multifuncțional, administrat la persoanele cu infecții ale urechii, infecții urinare, conjunctivită, sinuzită, tulburări gastrointestinale sau dureri de dinți.

 

Totodată, ea este unul dintre cele mai utilizate remedii homeopatice la copii, pentru tratarea virozelor respiratorii frecvente în rândul celor mici. Remediul Pulsatilla Wala folosește doar florile plantei și este recomandat femeilor cu ciclu menstrual neregulat, insuficiență ovariană sau pentru stimularea contracțiilor uterine.

 

Dacă în cazul bolilor acute se recomandă Pulsatila D6 și D12, potențele mai mari sunt indicate la afecțiunile cronice.

 

  1. Rhus Toxicodendron

 

Rhus Toxicodendron sau iedera otrăvitoare este un remediu hemopatic utilizat pentru o varietate de afecțiuni, precum durerile de spate, sindromul de tunel carpian, bursita, varicela, virozele respiratorii, guta, fibromialgia sau osteoartrita.

 

El se poate utiliza și în cazul afecțiunilor dermatologice, precum psoriazisul, urticaria, dermatita atopică și eczemele. Rhus Toxicodendron Weleda este indicat în diluții D4-D6 pentru a trata sindromul picioarelor neliniștite.

 

În produsele homeopatice complexe, iedera otrăvitoare se utilizează împreună cu veninul de albine – Rhus toxicodendron comp. – pentru a trata reumatismul muscular sau lombosciatica.

 

Datorită faptului că homeopatia este o terapie holistică, fiecare tratament recomandat de medicul homeopat este unic, personalizat în funcție de simptomele fizice și emoționale ale pacientului.

 

 

Distribuie articolul pe: