Probleme dentare și cum le poți trata

Distribuie articolul pe:

Zâmbetul unei persoane este cartea sa de vizită. Cu siguranță ați mai auzit acest lucru. Este foarte important însă și din perspectivă medicală să avem dinții curați și sănătoși.

Studiile arată că igiena orală precară duce la complicații destul de grave. Un studiu efectuat în rândul pacienților care vizitează Departamentul de Parodontologie al Colegiului și Spitalului Dental Gian Sagar, realizat pe un total de 1000 de pacienți, a relevat faptul că există o lipsă acută de conștientizare a igienei orale și cunoaștere limitată a practicilor de igienă orală, precum și efectul unei igiene orale slabe asupra sănătății sistemice.

Igiena orală începe în primul rând cu dinți curați și gingii sănătoase. Rutina de îngrijire trebuie să implice nu doar spălatul pe dinți, ci și folosirea aței dentare, vizite regulate la medicul stomatolog și o alimentație echilibrată. 

Toate aceste lucruri pot influența sănătatea, o igienă precară favorizând apariția cariilor și a bolii parodontale. Iar de aici, complicațiile pot apărea la nivelul întregului organism. 

Este extrem de important să respectăm rutina de îngrijire, să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi, după fiecare masă și neapărat înainte de culcare, deoarece dacă nu îndepărtăm resturile alimentare, bacteriile se pot înmulți mai repede și pot cauza probleme ale dinților sau gingiilor.

Care sunt cele mai des întâlnite probleme dentare și care sunt soluțiile la acestea

  • Cariile

Cariile sunt cele mai frecvente afecțiuni dentare. Studiile arată că peste 80% din populație se confruntă cu această problemă. Ele se manifestă prin durere, sensibilitate dentară și respirație urât mirositoare.

Soluție: În funcție de stadiul unei carii, medicul stomatolog decide tipul de tratament pe care ar trebui să-l aplice. Tratarea ei se poate face de la aplicarea unei soluții cu fluor, până la tratarea canalului și plombarea dintelui în cazuri mai grave.

Aceste probleme pot fi însă și prevenite. Prevenția este mereu de preferat în locul tratării. Pentru a preveni cariile este necesar să respectăm rutina  de îngrijire orală. Spălatul pe dinți cu o pastă care să ne ajute să ne păstrăm dinții sănătoși este principalul lucru de care avem nevoie pentru a preveni cariile. 

O astfel de pastă de dinți este și ELMEX.  O pastă de dinți specială, cu formulă Pro-Argin oferă o ușurare imediată a dinților sensibili la durere. Pasta de dinți a fost testată clinic și are un efect de durată. Poate fi descoperită pe site-ul EUMED.RO

  • Căderea dinților 

În unele cazuri, problemele dentare netratate la timp pot duce chiar la pierderea dinților și la distrugerea danturii. Statisticile nu sunt îmbucurătoare nici în acest caz. Un sfert (26%) dintre adulții în vârstă de 65 de ani sau peste au pierdut cel puțin un dinte. Aproximativ 1 din 6 (17%) adulți în vârstă de 65 de ani sau mai mult și-au pierdut toți dinții.

Soluție: Desigur, pentru astfel de cazuri, puntea dentară, implantul sau protezele dentare sunt lucrări cu ajutorul cărora dintele lipsă poate fi reconstruit. Pentru ca proteza să se atașeze perfect și fără disconfort, este nevoie de o soluție adezivă calitativă. 

În acest caz, specialiștii EUMED recomandă PROTEFIX, o cremă adezivă foarte puternică, ce funcționează imediat datorită puterii sale adezive, oferind siguranță și confort pe durata întregii zile.

Ea poate fi comandată de aici

  • Petele sau dinții îngălbeniți

Fumatul, alimentele nepotrivite pe care le consumăm, dar și lipsa igienei corespunzătoare sau vârsta contribuie la pierderea albului ideal al dinților. Iar lipsa albirii nu este doar o problemă estetică. Smalțul dinților are de suferit, iar astfel, rezistența danturii noastre scade dramatic. 

Soluție: În cazul acestor probleme, tratamentele de albire pot fi o soluție. Albirea profesională se poate realiza cu astfel de tratamente, însă, pentru a o menține putem utiliza și diferite produse de igienă, precum pasta de dinți cu efect de albire. 

Pentru un zâmbet curat și perfect alb ajută și pasta de dinți ELMEX despre care am discutat mai sus, sau pasta de dinți Lacalut White.

  • Tartrul

Ce este tartrul? Un depozit organo-mineral de culoare galben-maronie ce se formează la baza dinților, în special pe suprafața interioară a dinților inferiori, care afectează țesutul de susținere a dintelui și gingiilor.

Tartrul este o problemă de ordin estetic, dar reprezintă și o problemă care afectează sănătatea dinților și gingiilor.

Soluție: În cazul în care deja s-a instalat această problemă, detartrajul este unica soluție pentru îndepărtarea tartrului. Însă, la fel ca și în cazul multor altor probleme, apariția tartrului poate fi prevenită printr-o igienă orală adecvată. 

  • Dinții strâmbi sau nealiniați

Aceștia constituie o problemă medicală, dar și estetică. De cele mai multe ori această problemă este întâlnită în cazul copiilor. 

Potrivit HealthLine.com, atât în cazul bebelușilor cât și în cazul copiilor cu o vârstă mai înaintată, dinții de lapte se deplasează uneori în poziții strâmbe, ajungând să crească și să ducă spre formarea unei danturi nealiniate, deoarece sunt prea mici la început pentru a umple spațiul gingival în care se formează. 

Soluție: Cea mai des întâlnită soluție pentru tratarea dinților strâmbi o reprezintă tratamentele ortodontice. Aparatul dentar poate fi purtat la orice vârstă pentru corectarea acestor anomalii.

Ce îți recomandă specialiștii EUMED?

Atât prevenția, cât și respectarea rutinei de îngrijire a dinților ne vor ajuta să avem zâmbetul perfect. În acest scop, noi îți recomandăm câteva produse.

Alături de cele pe care le-am menționat mai sus, specialiștii în homeopatie ai farmaciei germane EUMED recomandă și tratamentul NEYPUL Nr.10 D7. Acesta este un tratament homeopat care poate fi utilizat ca adjuvant în terapia parodontală. Poate fi comandat online, direct de aici

Uneori, când igiena orală lipsește sau pur și simplu suntem înzestrați de la mama natură cu o dantură slabă, problemele ce pot apărea ne fac să ne simțim stânjeniți că zâmbetul nostru nu este perfect. Însă, este important să știm că pentru aproape toate afecțiunile care influențează sănătatea dinților există remedii. Cele mai multe probleme care ne afectează dantura, pot fi rezolvate la stomatolog sau prin igienă corespunzătoare, mai ales atunci când folosim produse naturale, pe bază de plante și extracte din plante.

Sperăm ca sfaturile noastre și produsele homeopatice recomandate să vă ajute în rezolvarea problemelor dentale. Îți recomandăm să faci o vizită la medicul stomatolog cât mai des posibil pentru o dantură perfectă și pentru a ține departe problemele pe care le-am evidențiat în acest articol.

Distribuie articolul pe:

Produse menționate în acest articol

elmex

Pastă pentru dinți sensibili ELMEX

protefix-1

Soluții adezive PROTEFIX

lacalut white

Pasta de dinți LACALUT white & repair

Neypul

Fiole NEYPUL Nr. 10 D7